Praktische info

Schooluren - opvang

 

De lessen gaan van start om 8.45u tot 11.55u, in de namiddag starten we om 13.00u en eindigen we om 15.30u. Op woensdag eindigen we om 11.40u.

Tussen 10.25u en 10.40 én 14.25u tot 14.40u genieten we van een tussendoortje op de speelplaats. 

De schoolpoort staat open van 8.15u tot 15.45u.  Voor en na schooltijd kan u terecht in de Buiteling (gemeentelijke opvang in de school). Dit kan van 7u tot 18u.  Hiervoor moet u wel inschrijven via:

Inloggen - Deona Ouderportaal (mijn-deona.be)

De handleiding om met dit programma te werken vind je hier


Meer info over deze opvang dienst vindt u op: https://www.herzele.be/bko


Warme maaltijden bestellen

 

Op onze school kunnen de leerlingen een warm middagmaal eten (soep + hoofdschotel  + water).
 

Elke maand krijgt u een link doorgestuurd om warme maaltijden te bestellen.  Om het voor ons en de kinderen eenvoudig te houden is het makkelijk als de kinderen een warme maaltijd nemen in een vast structuur. 

Moet er tussendoor een maaltijd bijkomen of geschrapt worden wegens ziekte, dan kan dit enkel via telefonisch contact 056/62 43 77.  


De bestellingen worden dagelijk om 9u afgesloten.

Schoolvrije dagen


Pedagogische studiedagen:

  • 27 september 2023
  • 24 januari 2024
  • 6 maart 2024
  • 17 mei 2024


Facultatieve verlofdagen:

  • 16 oktober 2023
  • 17 november 2023


Herfstvakantie: 30 oktober - 3 november 2023
Kerstvakantie: 25 december 2023 - 5 januari 2024

Krokusvakantie: 12 februari - 16 februari 2024

Paasvakantie: 1 april - 12 april 2024

Hemelvaartweekend: 9 mei - 10 mei 2024

Pinkstermaandag: 20 mei 2024

Schoolweetjes

 

Je kind mag alle leerboeken, schriften en andere materialen gratis gebruiken zowel op school als thuis.  Jij en je kind engageren zich om zorgzaam om te gaan met het schoolmateriaal. 

​De school kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor verlies of beschadiging van persoonlijke materialen. We moeten u dan ook verzoeken alle waardevolle materialen thuis te laten. 


Het turnuniform van de lagere school bestaat uit een T-shirt met schoolembleem, een zwart of donkerblauw broekje en witte turnpantoffels.


Alle scholen worden geconfronteerd met hoofdluizen bij de leerlingen. Gelieve het haar van uw kinderen regelmatig te controleren en passende maatregelen te nemen. Verwittig zeker ook de klasleerkracht indien u luizen vaststelt.


Gezondheid

 

Wij willen onze leerlingen aanzetten tot gezonde voeding.  Vandaar dat wij het snoepen op school tot een minimum willen beperken. Alleen een stuk fruit of een droge koek zijn toegelaten.  Breng alles mee in een doosje, zonder papiertje.  We willen op onze school afval beperken. 


Of onze leerlingen nu 3 of 12 jaar worden, hun verjaardag is op school altijd een speciale dag. Sommige ouders hebben de gewoonte om de klasgenootjes van hun kind te trakteren. 

Aangezien wij onze leerlingen willen aanzetten tot gezonde voeding moeten wij u ook hier aanraden om te opteren voor iets gezonds. We kunnen het natuurlijk wel eens door de vingers zien dat er op deze dag wel iets van snoepgoed wordt meegenomen (liefst niet individueel verpakt). Indien gewenst kan u ook kiezen voor een klasgeschenk (boekenbon, speelgoedbon,…..). 


De voorbije jaren heeft de afvalberg op school grote proporties aangenomen. 
Om milieubewuste redenen moeten wij u dan ook verzoeken zo weinig mogelijk producten met restafval aan uw kinderen mee te geven (blikjes en koekjes in een papiertje kunnen we niet meer toelaten). 
De drankjes op school worden meestal aangeboden in recycleerbare glazen flesjes.  We kunnen u deze kwaliteitsdrankjes dan ook warm aanbevelen. Leerlingen die ’s middags op school eten nuttigen bij voorkeur een drankje van de school. Het lunchpakket dient in een genaamtekende brooddoos verpakt te worden. 
Een genaamtekende hervulbare drinkbus kan in de klas steeds aangevuld worden met water. 

Veiligheid


Veiligheid aan de schoolpoort kan pas renderen wanneer ook de volwassenen het goede voorbeeld geven: reglementair parkeren, niet op het zebrapad, het voetpad vrijhouden, zelf het zebrapad gebruiken, de orders van gemachtigde opzichters opvolgen, ...

Wanneer de kinderen aan de schoolpoort worden afgehaald door een ouder, grootouder, familielid, ... staan zij vanaf dit moment onder hun toezicht en verantwoordelijkheid.

De kinderen die met de fiets of te voet naar school komen, zien we graag uitgerust met een fluojasje en een fietshelm.

Communicatie naar ouders

 

Open communicatie is een belangrijk woord in onze visie.  We spreken jullie graag met respect toe en verwachten dit ook van jullie.  

U kan dagelijks voor of na school terecht op school bij de klasjuf.  Spreek vooraf af, zo weet de leerkracht dat u haar verwacht. 
Tijdens het schooljaar zijn er minstens 3 gesprekken met ouders gepland. 
Bij het begin van het schooljaar hoort een infoavond.  De klasleerkracht zet haar werking in de kijker. 

Naast het persoonlijke contact kan u ons ook steeds een mailtje sturen.  Elke leerkracht heeft een adres: voornaam.familienaam@kboherzele.be.
Aangezien elke leerling een account heeft op Office 365 kan u ook in onze digitale klassen.  U vindt hier alle belangrijke klasinfo. U kan de juf ook bereiken via de chat in TEAMS.
Leerkrachten proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar weet dat ook zij na school nog activiteiten hebben. 


Op facebook en instagram proberen we onze school in de kijker te zetten voor alle ouders.  Nieuwtjes kort op de bal worden ook hierop geplaatst. 

Handige links voor de kinderen

 

www.office365.be  (inloggen op office 365 - o.a. TEAMS)

www.scoodleplay.be (oefenplatform voor onze leerlingen) 

www.kabas.be (leerlingen 5L/6L Frans)