Scholengemeenschap

SCHOLENGEMEENSCHAP  (SG)  ST.-FRANCISCUS

 

Op 1 september 2020 start een nieuwe cyclus van de scholengemeenschappen. VBS Borsbeke maakt vanaf 1 september a.s. deel uit van de scholengemeenschap St.-Franciscus.

 

Deze scholengemeenschap groepeert basisscholen van twee besturen. De scholen van vzw KBO Herzele: VBS Herzele, VBS Wijnhuize-Hillegem, VBS Borsbeke, VBS Steenhuize  en de scholen van vzw Sint-Franciscusscholen : VBS Grotenberge, VBS Velzeke-Leeuwergem, VBS Ophasselt, VBS St.-Maria-Oudenhove, VBS St.-Goriks-Oudenhove /Strijpen,  VBS Bavegem, VBS St.-Lievens-Houtem en Buitengewoon Onderwijs St.-Bernadetteschool Grotenberge.

In het kader van de hertekening van het onderwijslandschap bundelen deze scholen hun krachten rond administratie, personeelsbeleid, veiligheidscoördinatie, ICT-beleid, zorgbeleid, aanvangsbegeleiding…

De scholengemeenschap wordt bestuurd door het CASS (Comité van Afgevaardigden van Schoolbesturen van de Scholengemeenschap). Elk  schoolbestuur is door drie leden vertegenwoordigd in het CASS/ De hoofdzetel van het CASS is Grotstraat 1 te 9620 Zottegem-Grotenberge.