Plantdag 1

30 november

Na een drukke en regenachtige ochtendspits wisten we al snel dat de plantdag met de leerlingen geen succes zou worden.  Maar we hadden weinig keuze en maakten er het beste van!!  De groene vingers die zouden komen helpen om de leerlingen te begeleiden waren trouw op post, de planten werden gisteren geleverd én de gemeente zorgde voor een container aarde! 

De aarde en de planten konden niet blijven liggen, dus sloegen ze de handen in elkaar om toch van start te gaan. Waarschijnlijk zagen jullie het ook, de weergoden sloegen ineens ook de handen in elkaar en stuurden de donkere wolken enkele uren weg.  We maakten efficiënt gebruik van elke minuut!   Snel de bomen op een goede manier op de juiste plaats zetten, de aarde opvoeren waar nodig.   Omdat het uiteindelijk toch even mooi weer werd, haalden we onze grootste sloebers een halfuurtje uit de klas.  Onder deskundige begeleiding zetten ze alle overige eetbare planten in de grond!  En wees maar zeker, ze genoten en leerden heel wat bij!

De andere klassen hebben de komende dagen nog enkele klusjes te klaren.  Maar we wachten even op warmer en vooral droger weer!! 

Tijdens de pauze deze voormiddag werden ook alle hekkens, op de speelplaats van de lagere school, weggehaald door de kinderen.  De keienbak en het terras zijn geopend!

Gelukkig was alles bijna gefikst toen de sneeuwbuien hun intrede deden!  Maar ook deze konden onze klussers niet remmen!!  Ze zetten nog palen rond de bomen en maakten alles klaar voor het gieten van stapstenen aan de fietsenstalling op de kleuterspeelplaats!

Neem zeker een kijkje op de foto pagina, wil je het 'live' even zien, dan zijn jullie zeker welkom!